komponente prodaja cdovi projekti info KIT kompleti download forumi knjige
Home


Projekti:
RfM univerzalni kontroler sa 4 ulaza, 4 releja i DS18B20 senzorom.

RfM univerzalni kontroler je najnoviji uređaj u našoj seriji RfM/GSM kontrolera. Projektovan je tako da bude maksimalno prilagodljiv, i u hardverskom i softverskom smislu.

Na štampanoj ploči se nalaze 4 digitalna ulaza sa optokaplerima i 4 releja, a tu je i RJ11 konektor za spajanje DS18B20 temperaturnog senzora i mogućnost spajanje Rf modula. Ostalo je još dosta slobodnih I/O pinova sa PIC-a koji su izvedeni na konektore tako da se na ovu ploču može priključiti još mnogo toga, zavisno od potreba i zahtjeva naših kupaca. Ostavljena je i mogućnost korištenja punjivih baterija, koje će se automatski puniti kada ima vanjskog napajanja i napajati sklop kada nestane vanjsko napajanje.

DALJINSKO UPRAVLJANJE MAŠINAMA

Ovo je verzija daljinskog upravljanja namijenjena za upravljanje dizalicama i sličnim mašinama. Specifičnost ovog sklopa je u tome što se tasterima daljinskog upravljača komanduje relejima na prijemniku tako da je rele uključen dok je taster pritisnut. Čim se taster otpusti i rele na prijemnoj strani se isključuje. Na ovaj način se postiže precizno i logično upravljanje kao i jednostavna ugradnja sklopa, jer se releji prijemnika mogu vezati paralelno postojećim tasterima za upravljanje mašinom.

SISTEM ZA DALJINSKO OTVARANJE/ZATVARANJE KAPIJE/GARAŽE

U osnovnoj konfiguraciji, sklop je idealan za otvaranje kapije/garaže sa daljinskim upravljačem. Releji uključuju motor u jednom i drugom smjeru, a na ulaze se dovode signali sa krajnjih senzora koji će automatski gasiti rele tj. motor u oba krajnja položaja. Treći ulaz se može iskoristiti za IR barijeru, tako da u svakom trenutku isključuje motor ako se neki objekat pojavi ispred kapije dok se zatvara. U ponudi imamo refleksne IR barijere koje rade do udaljenosti 7m, tako da nema potrebe da se kopa radi postavljanja kablova za IR barijeru !

Sa dva uređaja RFU4 moguće je npr. realizovati i varijantu otvaranja kapije i garaže sa istim daljinskim. Na prvom tasteru se otvara/zatvara kapija, a na drugom se otara/zatvara garaža.

U kombinaciji sa GSM kontrolerom, moguće je sa GSM/RfM kontrolera upravljati sa drugim uređajima bežično, u krugu 50-100m, i/ili prenijeti neke podatke u suprotnom smijeru, do GC-a koji vam to može spakovati i poslati SMS-om. U tu svrhu će set komandi za GC biti uskoro proširen. Više o takvoj kombinaciji možete pronaći u našoj ponudi GSM kontrolera...

Sa ovakvim kombinovanim sistemom RfM+GPS moguće je realizovati kompletnu kućnu automatizaciju sa GSM kontrolom, a bez polaganja bilo kakvih kablova...

Kao i uvijek, sve vaše kritike, predlozi i ideje su dobrodošli na mail: info@elektronika.rs.ba

Prodaja Prodaja

RFU4_MOD : RfM univerzalni modul sa 4 releja, 4 ulaza.
35 €

RFU4_1D : RfM univerzalni kontroler za otvaranje/zatvaranje kapije ili garaže + 1 daljinski upravljač.
50 €

RFM-DGUR : Daljinski upravljač sa RfM CC1101, kao gotov uređaj sa baterijom.
20 €

IR_RBAR : IR refleksna barijera sa rasponom do 7m
108 €

RF_ON_OFF : RF daljinska komanda za upravljanje mašinama, dizalicama i sl.
80 €

GCU4_RfM : GSM univerzalni kontroler sa Rf modemom
150 €

GCU4M_RfM : GSM univerzalni kontroler sa GSM modulom i Rf modemom
170 €

Narudžbe na mail: narudzbe@elektronika.rs.bahome | o nama | katalog | cdovi | prodaja | projekti | linkovi | download | forumi | kontakt | alfanet

Hosted by www.poen.net