komponente prodaja cdovi projekti info KIT kompleti download forumi knjige
Home

O nama:
Sajt www.elektronika.rs.ba je vlasništvo firme "AlfaNet informatika" d.o.o. iz Prijedora.

"AlfaNet informatika" d.o.o. je registrovana 1997. godine i od tada se bavi informatičkim inženjeringom, tj. prodajom i servisom računara i prateće opreme te izradom aplikativnog softvera, a od septembra 2000-te smo pokrenuli i vlastiti internet provajder - Poen.net.

U ovoj oblasti smo postigli mnogo, ali s obzirom na činjenicu da sam se od srednje škole bavio praktičnom elektronikom, servisiranjem kompjutera i kombinacijama kompjutera i elektronike, od 2003.god. sam odlučio da se vratim elektronici, kao staroj ljubavi :)

Moja oblast interesovanja je uglavnom digitalna elektronika, mikrokontroleri, softver (C i asembler) i operativni sistemi. Ne bavim se RTV tehnikom, pojačalima i sličnim stvarima. Koga zanimaju detalji, moja biografija (prilično opširna :) je ovdje.

Sobzirom da je u BiH problem nabavke materijala jako izražen, ali ne samo materijala nego i instrumenata, knjiga, šema, CD-ova i svega ostalog iz ove oblasti, ideja je da se pokušamo uraditi nešto konkretno na poboljšanju ovog stanja.

U okviru svojih mogućnosti radićemo na tome da se ovakvo stanje popravi, a svi prijedlozi, savjeti, zamjerke šaljite slobodno na mail info@elektronika.rs.ba

Takođe, pozivamo Vas na druženje i razmjenu korisnih informacija na našoj grupi elektronika-rs-ba@yahoogroups.com To se redovno objavljuju i informacije o novostima na sajtu, novim projektima i terminima uvoza komponenti, tako da ćete biti uvijek u toku šta se dešava ili priprema...

Za učlanjenje u grupu dovoljno je da pošaljete prazan mail na elektronika-rs-ba-subscribe@yahoogroups.com i kada Vam Yahoo odgovori, potvrdite da želite biti član grupe i to je sve. Od tog momenta možete primati i slati mailove na elektronika-rs-ba@yahoogroups.com

O projektima:
Projekti koji budu objavljeni na sajtu će biti projekti koje smo realizovali u praksi, testirali i za koje Vam možemo sa sigurnošću reći da korektno rade.

Jedan od naših najozbiljnijih projekata koji smo realizovali je "Automatski raketni lanser za protivgradnu odbranu". Dobio je tri zlata na sajmovima inovacija. Prvo na sajmu u Banjaluci dana 19.04.2008.god. a zatim i zlato na mađunarodnom sajmu inovacija u Beogradu dana 09.05.2008.god. i treće u Novom Sadu na TESLA FEST-u.

U ponudi ostalih uređaja treba izdvojiti i seriju uređaja pod zajedničkim nazivom "GSM kontroleri", jer se radi o uređajima koji se mogu realizovati i sa starim mobilnim telefonima i sa GSM modulima, a imaju izuzetno mnogo ugrađenih mogućnosti i vrlo širok spektar primjene. Na čitavom internetu nećete naći ovakve uređaje sa ovako fleksibinim setom komandi i ovako jeftinim mikrokontrolerom iz kojeg je izvučen skoro maksimum.
Sljedeća, vrlo zanimljiva, serija uređaja su Rf modemi, koji imaju takođe ogromnu praktičnu primjenu u svakodnevnom životu, a kada se iskombinuju sa GSM kontrolerima, omogućavaju izgradnju kompletne kućne automatizacije. U praksi to znači da možete upravljati sa čitavom kućom, odnosno raznim sistemima u kući, sa svog mobilnog telefona, a pri tome i ostvariti velike uštede npr. u grijanju i slično.

Svi objavljeni projekti su na prodaju, po cijenama navedenim na sajtu. Za KIT komplete nudimo i gotove štampane pločice i komplete komponenti, kao i gotove testirane uređaje. Ako budete imali problema sa realizajom nekog od njih možemo Vam pomoći i savjetom ili osposobljavanjem Vašeg uređaja.

Većina projekata su naše originalne konstrukcije, a jedan mali dio su praktična realizacija već objavljenih projekata iz raznih časopisa ili sa interneta, eventualno uz neke naše modifikacije.

Naravno, možemo realizovati i projekte po Vašim specifikacijama, ako se radi o serijama za koje to ima smisla raditi, sobzirom da razvoj nekog proizvoda nije nimalo jeftin ni jednostavan, kao što to ponekad izgleda.

Gdje se nalazimo:
Iako je matična firma, "AlfaNet informatika" u Prijedoru, naša maloprodaja "ELEKTRONIKA" se nalazi u Banjaluci u naselju Rosulje, na adresi: Kralja Petra II Karađorđevića br. 71 (ul. je poznatija pod starim nazivom Karla Rojca), a telefon u radnji je +387 (0)51 346 260.

Mapa sa objašnjenjem kako doći do nas, nalazi se ovdje!

Ognjan Petrović
www.elektronika.rs.ba
www.alfa-net.com
www.poen.net
info@elektronika.rs.ba


home | o nama | katalog | cdovi | prodaja | projekti | linkovi | download | forumi | kontakt | alfanet

Hosted by www.poen.net