komponente prodaja cdovi projekti info KIT kompleti download forumi knjige
Home

Ekskluzivno u BiH: Mala škola elektronike - V dio:

Knjiga_MSE5
"Mala škola elektronike" je rođena davne 1964. god. u "Tehničkim novinama" kao serija članaka, a do danas je izdato tridesetak knjiga pod ovim naslovom, tako da slobodno možemo reći da je ovo najprodavanija knjiga koja se bavi praktičnom elektronikom, na području bivše YU a vjerovatno i puno šire. Svako novo izdanje se proširuje sa novim projektima i prilagođava aktuelnom trenutku te željama i potrebama čitaoca.

Ako spadate u elektroničare-početnike ovo je apsolutno nezaobilazna knjiga iz koje ćete naučiti izuzetno mnogo o praktičnoj elektronici. Počinje se od čitanja šema, uputstvom za lemnjenje, spajanjem elemenata, omovim zakonom i korišćenjem instrumenata. Nastavlja se sa gradnjom 150 različitih uređaja. Za iskusne graditelje ima vrlo naprednih kontrukcija, a "šlag" je i poglavlje posvećeno SMD tehnici.

U koju god kategoriju spadate ovu knjigu jednostavno morate imati, a sobzirom i na vrlo popularnu cijenu nema razloga da je ne naručite odmah.

Poglavlja knjige su: "Za početnike i najmlađe", "Za kuću", "Za Vaš Automobil". Slijede "Pojačavači", pa "Predpojačavači", "Vu-metri", "Audio mikseri" i "Ispravljači". Nisu zaboravljeni ni "Prijemnici" i "Predajnici". "Svjetlo i muzika" je naslov posebnog poglavlja intresantnog za mlade. Slijede "Kontroleri i tajmeri" pa poglavlje sa deset različitih instrumenata. Tako stižemo do poglavlja "Razno", i do novog poglavlja posvećenog SMD komponentama i kompletima delova. Potom imamo takođe novo poglavlje sa skicama i rasporedom izvoda najčešće upotrebljavanih elektronskih komponenti. Na samom kraju su izdavački rezultati i bilješke o piscima knjige, kao i sadržaji, po rednom broju kompleta delova i po mjestu pojavljivanja u knjizi.

Knjiga ima 543 strane i preko 750 slika, šema, skica.

Cijena: 20KM u nasoj prodavnici, i 7KM troškova brze pošte, ako želite isporuku na adresu.

Narudžbu možete izvršiti slanjem mail-a sa Vašom adresom na: narudzbe@elektronika.rs.ba i knjigu dobijate pouzećem na kućnu adresu.


KIT kompleti:

Od 2008.god. u stalnoj ponudi imamo i neke od sklopova koji su opisani u knjizi i to u obliku gotovih sklopova i KIT kompleta! Ovo je idealno za sve koji žele napraviti svoje prve korake u svijetu praktične elektronike.
Uz detaljna uputstva iz knjige i komplet dijelova sa štampanom pločicom, svaki uređaj će Vam proraditi "iz prve", ako samo malo pripazite kako lemite komponente...

info@elektronika.rs.ba

Detaljnije o ovoj ponudi pogledajte ovdje... www.elektronika.rs.ba/data/kit


home | o nama | katalog | cdovi | prodaja | projekti | linkovi | download | forumi | kontakt | alfanet

Hosted by www.poen.net